Aanmelden voor nieuwsbrief

Iedere maand verschijnt in Delft op Zondag een artikel over de voortgang van en het werk aan het standaardwerk over de geschiedenis van Delft en haar bewoners. Van januari 2013 tot juli 2014 schreef hoofdredacteur Gerrit Verhoeven deze artikelen. In juli 2014 heeft hij stokje overgedragen aan redacteur Ingrid van der Vlis. Hieronder zijn alle tot nu toe verschenen artikelen terug te vinden.

De geschiedenis van Delft is nooit af
27 maart 2016

In maart verscheen het tweede en laatste deel van de Geschiedenis van Delft. Hoofdredacteur Gerrit Verhoeven blikt terug op een project van jaren. Drie jaar lang mochten Ingrid van der Vlis en ondergetekende hier maandelijks verslag doen van het werk aan de stadsgeschiedenis. In november 2015 en maart 2016 verschenen onze boeken, samen bijna duizend bladzijden. Een mooi moment om eens terug te kijken.

.... lees meer
Unieke tekeningen (her)ontdekt in Delfts archief
06 januari 2014

Een van de meest dramatische gebeurtenissen in de Delftse geschiedenis was de opheffing van de kloosters in 1573, in de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog. Dat was niet alleen een opstand van de Nederlandse gewesten tegen het Spaanse gezag, maar ook een strijd tegen het monopolie van de katholieke eenheidskerk van de Middeleeuwen. 

.... lees meer
Enthousiasme bij voormalig DSM medewerkers

Veel enthousiasme voor ons project bij de presentatie op de jaarlijkse landelijke DSM seniorendag